Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Діти за чисту енергію».


УКРАЇНА

Донецька область

МАРІУПОЛЬСЬКА  МІСЬКА  РАДА

НАЧАЛЬНИК  УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від ___18.10.2013 № 396                                                                                                       

              м. Маріуполь                                   

                                                           

   Про участь у Всеукраїнському

   конкурсі дитячої творчості

   «Діти за чисту енергію»

 

З метою формування енергозберігаючого світогляду підростаючого покоління Державним агенством з енергоефективності та енергозбереження України (далі Держенергоефективності України) з 1 жовтня по 30 листопада 2013 року проводиться Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Діти за чисту енергію».

Метою конкурсу є формування енергоефективного світогляду в суспільстві шляхом залучення підростаючого покоління до навчально-практичної діяльності з питань ефективного використання енергетичних ресурсів, використання відновлюваних джерел енергії, а також пошуку та підтримки обдарованих дітей, створення умов для їх подальшої творчості, сприяння професійному самовизначенню молоді, активізації творчої діяльності вчителів.

         Результаті конкурсу будуть презентовані 19 грудня  2013 року в рамках виставки-презентації кращих робіт у Києві.

Враховуючи актуальність формування енергоефективного світогляду в суспільстві,

 

Керівникам навчально-виховних закладів:

1. Прошу організувати участь учнів у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Діти за чисту енергію» відповідно до умов (додаються).

2. Додаткова інформація щодо участі у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Діти за чисту енергію» розташована на офіційному сайті Держенергоефективності України: www. saee. gov .ua

3.Контроль за виконанням даного розпорядження покладається на заступника начальника управління освіти, начальника відділу виховної роботи та позашкільної освіти (Міщенко).

 

 

Начальник управління                                                         З.В.Дмитрієва

 

 

 

Надіслано: до справи, ВВРПО,  сайт

Міщенко 541746

 

 

 

Додаток 1

Положення конкурсу дитячої творчості

 "ДІТИ ЗА ЧИСТУ ЕНЕРГІЮ"

 

Загальна інформація:

Черговий раз Агентство організовує Всеукраїнський конкурс дитячої творчості "Діти за чисту енергію". Метою конкурсу є формування енергоефективного світогляду серед дітей та молоді. Ми прагнемо долучити молодше покоління до навчально-практичної діяльності в сфері ефективного використання енергетичних ресурсів, пояснення молоді, чому відновлювані джерела енергії значно безпечніші для навколишнього середовища, ніж традиційні, а також – чому варто заощаджувати енергію вдома.

 

Партнер конкурсу: Міжнародна громадська організація Київський міжнародний енергетичний Клуб "Q-Club".

 

Девіз конкурсу: "Любиш Україну? Споживай чисту енергію!"

 

Учасники, номінації, умови:

На конкурс приймаються роботи від двох вікових груп:

-       Перша групи – діти від 6 до 10 років;

Перша група може брати участь лише в двох номінаціях: "Малюнки" та "Енергоефективні поробки: макети та вироби".

-       Друга група – діти від 11 до 16 років.

Друга група може брати участь лише у двох номінаціях: "Фотографія" та "Енергоефективні поробки: макети та вироби".

 

Для участі у номінації "Малюнки" (малюнок на нижче вказану тематику) конкурсні роботи надсилаються на поштову адресу Агентства (01601, м. Київ, пров. Музейний, 12) у вигляді листів, бандеролей з поміткою "Дитячий конкурс" з використанням послуги пересилання поштових відправлень, що надає Державне підприємство поштового зв’язку "Укрпошта", за рахунок учасників конкурсу (відправника).

 

Для участі у номінації "Фотографія" (творча фотографія на нижче вказану тематику) конкурсні роботи надсилаються в електронному вигляді  на електронну адресу: saveenergy.ukraine@gmail.com.  

 

Для участі у номінації "Енергоефективні поробки: макети та вироби" (для обох вікових груп) конкурсні роботи надсилаються до Агентства в два етапи:

1.     Фотографії поробки, макету чи виробу (вигляд прямо, зверху, з права, зліва – всього 4 фотографії) надсилаються в електронному вигляді  на електронну адресу:saveenergy.ukraine@gmail.com;

2.     За підсумками Конкурсної комісії відібрані роботи надсилаються на поштову адресу Агентства (01601, м. Київ, пров. Музейний, 12) у вигляді посилок, бандеролей з поміткою "Дитячий конкурс" з використанням послуги пересилання поштових відправлень, що надає Державне підприємство поштового зв’язку "Укрпошта", за рахунок учасників конкурсу (відправника).

 

 

Тематика:

-       ефективне використання енергетичних ресурсів;

-       використання відновлюваної енергії (енергії сонця, вітру, землі, води).

 

Учасники конкурсу:

У конкурсі можуть брати участь учні, вихованці, слухачі загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих будинків та шкіл-інтернатів двох вікових категорій: діти від 6 до 10 років та діти від 11 до 16 років.

 

Порядок проведення конкурсу:

Конкурс стартує 01 жовтня 2013 року.

Кінцевий термін подачі робіт:

- у номінаціях "Малюнки" та "Фотографія"  – не пізніше 30 листопада 2013 року;

- у номінації "Енергоефективні поробки: макети та вироби" –  попередній відбір до 20 листопада 2013 року, підсумковий етап  до 30 листопада 2013 року.

Підбиття підсумків та нагородження переможців – 19 грудня 2013 року.

 

Підбиття підсумків конкурсу:

Оцінювання робіт та підведення підсумків конкурсу проходитиме з 20 листопада по 19 грудня 2013 року.

Оцінюватиме роботи професійне журі, до складу якого увійдуть представники міжнародних організацій, експерти, що працюють у сфері енергоефективності, енергетики та освіти, представники засобів масової інформації.

Учасники конкурсу отримають дипломи. Переможці  будуть нагороджені цінними призами. Найкращі роботи будуть розміщені на сайті Агентства www.saee.gov.ua (дитяча сторінка "Діти за чисту енергію"), на сайті Київського міжнародного енергетичного Клубу www.qclub.ogr.ua  та в журналі "Енергозбереження". Кращі роботи будуть представлені на виставці-презентації у м. Києві, а також візьмуть участь в благодійному Різдвяному аукціоні для допомоги дітям-сиротам.

 

Додаткову інформацію щодо участі у конкурсі можна отримати за тел. 590-59-65 (Управління популяризації та зв’язків з громадськістю Агентства).

 

Правила оформлення, надання  робіт конкурсу та критерії оцінювання робіт:

1. Номінація "Малюнки".

Малюнок повинен бути виконаний на аркуші формату А3, що призначений для малювання (ватман, картон тощо).  Тематика робіт повинна демонструвати розуміння конкурсантом необхідності раціонального, ощадливого  ставлення до енергоресурсів та перспектив і можливостей використання відновлюваних джерел енергії (сонця, вітру, води, біомаси). Малюнок надсилається у розгорнутому вигляді, у нижньому правому кутку малюнка обов’язково має бути підпис, в якому повинне міститися ім’я та прізвище автора, його вік, адреса, контактний телефон, а також назва роботи.

 

2. Номінація "Фотографія".

Фотографія має бути надіслана на електронну адресу – saveenergy.ukraine@gmail.com, розмір не має перевищувати 25 Мб. Фотографії, надіслані листами, повинні бути формату 20х30, а також у поштовому листі має бути електронний носій (диск) з даним фото. Тематика фоторобіт повинна відповідати наступним напрямам: відображення не раціонального використання енергоресурсів; енергоефективність в дії; енергія майбутнього (енергія відновлюваних джерел). До правого нижнього кутка фото обов’язково має бути прикріплений аркуш,  який  повинен містити назву роботи, ім’я та прізвище автора, його вік, адресу, контактний телефон.

 

  1. Номінація "Енергоефективні поробки: макети та вироби".

Розглядаються поробки (діючі макети та вироби), виготовлені з вживаних речей, які наочно демонструють енергоефективність у побуті (наприклад прилади енергоефективного освітлення,  вироби та макети, які демонструють використання енергії сонця, вітру  тощо).

Попередній відбір робіт проводиться до 20 листопада 2013 року на підставі надісланого на електронну скриньку зображення та детального опису роботи. Під зображенням розуміється ракурсне фото роботи, в описі зазначається матеріал виготовлення, розміри, функціональність, ім’я та прізвище автора, його вік, адресу, контактний телефон.

Попередньо відібрані роботи (про що авторів буде повідомлено додатково) надсилаються  до 30 листопада 2013 року на поштову адресу Агентства (01601, м. Київ, пров. Музейний, 12) з поміткою "Дитячий конкурс" з використанням послуги пересилання поштових відправлень, що надає Державне підприємство поштового зв’язку "Укрпошта", за рахунок учасників конкурсу (відправника).

 

 

Конкурсна робота має бути індивідуальною.

Роботи, які не відповідають вимогам розглядатися не будуть.

До робіт додається заповнена реєстраційна форма, яку можна завантажити з сайту Агентства www.saee.gov.ua. Обов’язково вказувати контактний телефон.

Відібрані конкурсною Комісією роботи поверненню НЕ підлягають.

 

 

 

Додаток 2

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ «ДІТИ ЗА ЧИСТУ ЕНЕРГІЮ»

(ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ПОРОБКИ: МАКЕТИ ТА ВИРОБИ)

 

РЕЄСТРАЦІЙНА КАРТКА

 

Назва конкурсної роботи­­:___________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

 

Вік автора виробу:

       
   

 

 

 

      6-11 років              12-16 років

                         

Прізвище, ім’я автора:____________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

Повна назва та номер освітньої установи:

_________________________________________________________________________________

 

Контактна інформація освітньої установи чи автора:

Поштова адреса з індексом:

Країна, індекс __________________________________

Вулиця ________________________________________

Будинок _______________ кв. _____________________

Місто/селище _____________________________________________________________________

Район ____________________________________________________________________________

Область __________________________________________________________________________

Телефон з кодом: ___________________________ факс з кодом: ___________________________

Мобільний тел..: ________________________________________

Електронна пошта: ______________________________________

 

Анотація виробу:

Призначення (не більше 60 слів)

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

Отриманий чи очікуваний результат (не більше 60 слів)

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

 

Ми погоджуємося на опублікування та використання виробу Всеукраїнського конкурсу в друкованих та електронних засобах інформації.

 

Дата заповнення реєстраційної форми ________________________________________________

П.І.Б. контактної особи ____________________________________________________________

 

 

 

 

 

Додаток 3

 

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ «ДІТИ ЗА ЧИСТУ ЕНЕРГІЮ» (МАЛЮНКИ)

 

 

РЕЄСТРАЦІЙНА КАРТКА

 

Назва конкурсної роботи/малюнка:_________________________________________________

__________________________________________________________________________________

 

Вік автора малюнка:

 
 

 

 

 

      6-10 років             

                         

Прізвище, ім’я автора:____________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

Повна назва та номер освітньої установи:

_________________________________________________________________________________

 

Контактна інформація освітньої установи чи автора:

Поштова адреса з індексом:

Країна, індекс __________________________________

Вулиця ________________________________________

Будинок _______________ кв. _____________________

Місто/селище _____________________________________________________________________

Район ____________________________________________________________________________

Область __________________________________________________________________________

Телефон з кодом: ___________________________ факс з кодом: ___________________________

Мобільний тел..: ________________________________________

Електронна пошта: ______________________________________

 

Анотація малюнка:

Актуальність (не більше 60 слів)

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

Отриманий чи очікуваний результат (не більше 60 слів)

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

Перелік додатків: _________________________________________________________________

 

Ми погоджуємося на опублікування та використання малюнків Всеукраїнського конкурсу

в друкованих та електронних засобах інформації.

 

Дата заповнення реєстраційної форми ________________________________________________

П.І.Б. контактної особи ____________________________________________________________

 

 

 

 

 

Додаток 4

 

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ «ДІТИ ЗА ЧИСТУ ЕНЕРГІЮ» (ФОТОГРАФІЯ)

 

РЕЄСТРАЦІЙНА КАРТКА

 

Назва:____________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

 

Вік автора:

 
 

 

 

 

      11-16 років           

 

Прізвище, ім’я (авторів):__________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

Повна назва та номер освітньої установи:

_________________________________________________________________________________

 

Контактна інформація освітньої установи чи автора:

Поштова адреса з індексом:

Країна, індекс __________________________________

Вулиця ________________________________________

Будинок _______________ кв. _____________________

Місто/селище _____________________________________________________________________

Район ____________________________________________________________________________

Область __________________________________________________________________________

Телефон з кодом: ___________________________ факс з кодом: ___________________________

Мобільний тел..: ________________________________________

Електронна пошта: ______________________________________

 

Опис роботи:

Актуальність (не більше 60 слів)

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

 

Ми погоджуємося на опублікування та використання фотороботи  Всеукраїнського конкурсу в друкованих та електронних засобах інформації.

 

Дата заповнення реєстраційної форми ________________________________________________

П.І.Б. контактної особи ________________________________________________